Her finner du ikke først og fremst Michelin-stjerner og definitivt ikke turistfeller på Ramblas , men der i mot steder som frekventeres av lokale mennesker som setter pris på kvalitet og det autentiske katalanske og spanske kjøkken. Mange av restaurantene og barene paa disse sidene har jeg funnet gjennom å vandre rundt på må få, gå bakgater, rote meg bort og ende opp i Barcelonas kriker og kroker. Jeg har en spesiell forkjærlighet for steder hvor kokker, kelnere og bartendere utøver sitt yrke med stolthet og hvor det som serveres er et resultat av deres pasjon for mat og drikke – uansett hvor på prisskalaen de måtte befinne seg. Bon profit!

tirsdag 5. oktober 2010

Bar Bodega Quimet - en gjenoppstått klassiker


Quimet var en typisk nabolagsbodega der en gikk for kjøpe vin på medbrakt plastkanne eller tok seg en “quinto” (0,20 flaske øl) til avisen. For et halvt år siden ble den så tatt over av to unge brødre; Carlos og David Montero. De har bevart den sjarmerende atmosfæren, men Quimet framstår nå som lys og innbydende i stedet for mørk og tvilsom. I tillegg er servicen helt topp, på en smilende, avslappet måte. Klientellet har også endret seg. Nå er det Gracia-beboere i 20-30 årene som søker de tradisjonelle barene deres foreldre gikk på, men med dagens krav til kvalitet og hygiene og uten designerstedenes overfladiske påtatthet. Det føles ekte!

Her går det i tapas og det serveres såvel hele som halve porsjoner. Dermed lar det seg fint gjøre å smake seg gjennom en vesentlig del av menyen uten å rulle sprekkeferdig ut døren etterpå. Maten er likevel så god at det er lett å overdrive. Undertegnede har en definitiv tendens til å overdrive. Fremragende spekemat og ost fra Extremadura. Prøv chorizo picante, samt den vellagrede sauemelksosten. Snadder! Både blåskjellene og tunfisken er også svært gode. I det siste har de utvidet tilbudet med retter som albóndigas (kjøttboller) og pulpo con patatas (blekksprutgryte med poteter), begge etter bestemorsoppskrifter. Av drikke er husets vermut god – 0,90€ per glass – og en perfekt følgesvenn til fingermat som oliven og sylteagurk, mens vinen er av den ærlige og enkle, men gode sorten. Et godt alternativ er å dele en flaske cava eller to, alt etter som, for en nesten komisk lav pris. Ellers to typer øl fra Barcelonabryggeriet Moritz på kran; lager og dobbel. Proev en “mitad y mitad” - (50/50)!

c/Vic 23
mandag-fredag: 10.00-23-30, lørdag-søndag: 11.00-23.30
Tlf. 932 184 189
12-22€ / pers med drikke
Ikke røyk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar