Her finner du ikke først og fremst Michelin-stjerner og definitivt ikke turistfeller på Ramblas , men der i mot steder som frekventeres av lokale mennesker som setter pris på kvalitet og det autentiske katalanske og spanske kjøkken. Mange av restaurantene og barene paa disse sidene har jeg funnet gjennom å vandre rundt på må få, gå bakgater, rote meg bort og ende opp i Barcelonas kriker og kroker. Jeg har en spesiell forkjærlighet for steder hvor kokker, kelnere og bartendere utøver sitt yrke med stolthet og hvor det som serveres er et resultat av deres pasjon for mat og drikke – uansett hvor på prisskalaen de måtte befinne seg. Bon profit!

fredag 8. oktober 2010

La Perla - et godt skjult skattkammer

Harry ute, luksus inne
Første gangen jeg var her skulle vi bare ta en kald øl etter å ha ruslet ned skråningen fra Miró-museet på Montjuic en varm sommerdag. Fra gaten ser La Perla nemlig ut som en hvilken som helst nabolagsbar i Barcelona. Litt sliten i kantene liksom. Noen skritt innenfor avslører små detaljer at her finnes det mer under overflaten. En hylle med Dom Pérignon-flasker. En plakat for Beluga kaviar. Det åpne kjøkkenet der to kokker jobber med en profesjonell selvfølgelighet som ikke hører hjemme på kaféen på hjørnet. Vi bestilte en porsjon kylling-croquetas til pilsen vår og da var det gjort. Sprø utenpå, deilig kremet med ferske kyllingbiter inni. (Croquetas er en for øvrig en av disse typiske rettene som sier mye om kvaliteten på et spisested.) En svisj balsamico-reduksjon ga den tradisjonelle retten et oppdatert uttrykk. Perfekt! Det var selvfølgelig mer enn en stakkars gourmet kunne tåle og to dager senere troppet jeg opp med knurrende mage og to åndsfeller for å se om resten av menyen kunne leve opp til forventningene som nå var skapt. Og frykt ikke; La Perla leverer varene til gangs. Cannelone av kongekrabbe og hvitløksgrillede kamskjell blant sjømaten og en enoooorm, supermør entrecôte og en gryte basert på indrefilet og skogssopp som representanter for det kjødelige. Alt sammen ferskt, godt tilberedt og en nytelse å innta.

På La Perla serverer de altså typisk spansk og catalansk mat med topp råvarer kjøpt inn samme morgen på markedet.  Av og til gir kokkene oppskriften en liten, moderne vri med en overraskende - gjerne eksklusiv - ingrediens eller teknikk, men uten å bryte med det tradisjonelle. Bra vinliste inkludert franske viner og champagner til gode priser. Vi drakk en Recaredo Brut Nature cava og en Pago de los Capellanes reserva fra Ribera del Duero. En del vin er ikke listet så spør kelneren om dere er ute etter noe spesielt. Dette er et sted hvor de kan grave fram en virkelig godbit fra vinkjelleren.


Passeig d´Exposició 62
Tirsdag - Søndag: 09.00 - 16.00
Tlf. 933 292 052
40 - 60€/ pers med drikke (enkelt mer)
Røyking, men god ventilasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar